Om steeds beter te worden in tennis is het belangrijk (naast de tennislessen) vaak het spel te spelen. Daarom organiseert de tennisvereniging Veere een aantal middagen in november, december, januari, februari en maart voor jullie. De jeugdtoss! Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk en gezellig om samen op de banen te zijn.

Tijdens deze middagen is er een begeleider van de vereniging aanwezig, die samen met jou en jouw tennisvrienden gewoon lekker gaat tennissen. Wil je wedstrijdjes Rood/Oranje of gewoon vrij spelen, dat kan!

WANNEER: 30 november 2018 25 januari 2019 22 februari 2019 29 maart 2019
TIJD: Deze vrijdagmiddagen zullen zijn van 16:00 – 17:30 uur
INSCHRIJVEN: Wil jij meedoen? Geef dit dan door per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een App naar 06-52627322. Doe dit uiterlijk één week voor de betreffende datum. Ps. Noteer alvast het oliebollentoernooi op 14 december 2018 vanaf 16:00 uur in jullie agenda

De World Tour Tenniskids Rood

Competitie najaar 2018 jeugd t/m 9 jaar.

Op 5 zondagochtenden in september en oktober hebben Eli, Guus, Hidde, James, Noah, Silvan en Tess mee gedaan aan de competitie voor hun leeftijd. Deze competitie wordt door de KNLTB de World Tour Rood genoemd. De kinderen spelen op kleinere veldjes met iets grotere rode ballen, vandaar de naam Rood.

Het team was door de KNLTB ingedeeld in een poule met TEBO (Heinkenszand) en TV Lewedorp. Zij hebben twee keer in Veere, één keer in Lewedorp en één keer in Heinkenszand gespeeld. Helaas is er één ochtend afgelast vanwege erg slecht weer. Iedere keer dat de kinderen speelden was dit gekoppeld aan een naam van een stad waar in die week een groot toernooi voor profs plaatsvond. Vandaar de naam World Tour. Bijvoorbeeld op 7 september speelden zij (in Veere) in New York, waar die week de US Open gespeeld werd. Voor iedere ochtend dat zij meededen kregen zij een sticker in hun World Tour boekje met de naam van die stad. Super leuk en de kinderen waren hier ook echt trots op!

Na een gezamenlijke warming-up speelden de kinderen in 2 teams, die bestonden uit tennissers van de 3 clubs door elkaar. Dit maakt de sfeer ‘meer met elkaar’ in plaats van ‘ tegen elkaar’, ‘meer plezier in tennis’ dan ‘prestatief’, dat komt later wel als ze iets ouder zijn en Tenniskids Oranje of Groen gaan spelen. Won je een partij, mocht je voor jouw team een hoedje/dopje pakken. Het team met de meeste hoedjes/dopjes won die ronde. Zo kan je ook als (nog) mindere tennisser winnen. Goed bedacht door de tennisbond. Iedere ochtend bestond uit 2 ronden. Tussen deze ronden een welverdiende pauze met een beker siroop en een stuk fruit.

Zelf ben ik er 2 ochtenden bij geweest en heb daar een team gezien, dat heel veel plezier in het spelletje had, leuk omging met de ‘tegenstanders’, eerlijk speelde, fouten mocht maken, vroeg ‘is het nu al afgelopen?’. Kortom heel positief! Een bijkomend voordeel is ook dat de kinderen naast de tennislessen nog een keer extra in de week tennissen. Dit bevordert zeker hun kunnen.

Nu is de zondagochtend niet voor iedereen de meest ideale ochtend. Kinderen sporten ook nog op zaterdag, denk aan voetbal bijvoorbeeld. Doordat alle ouders samen de ochtenden verdeeld hebben, viel de belasting reuze mee. Ouders bedankt voor de hulp en het vervoer.

Maar nu kan ik de ouders wel bedanken, maar de kinderen hebben getennist. Eli, Guus, Hidde, James, Noah, Silvan en Tess super tof, dat jullie mee hebben gedaan!! Zullen we dit in het voorjaar weer doen, maar dan misschien wel de World Tour Oranje? En wie weet willen er nog meer kinderen meedoen…..

Namens het team en de jeugdcommissie,

Andrej Miljoen
Weliswaar wat vertraagd maar niet minder leuk, de foto's van het TV Veere Open 2018! Ga snel naar het menu Foto's en beleef het super geslaagde toernooi opnieuw!

Jeugdactiviteiten bij TV Veere De jeugdcommissie van TV Veere organiseerde op 24 november en 15 december een activiteit voor kinderen die lid zijn, hun vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes. Op 24 november deden 12 kinderen tussen de 4 en 10 jaar mee, op 15 december waren dat er 16! Wat een geweldige opkomst.

De kinderen konden op hun eigen niveau spelenderwijs tennissen. Van een tennisspelcircuit tot wedstrijdjes TennisKids Rood. Van slaan door een ladder, in een emmer, het afleggen van een parcours met racket en bal tot het omslaan van plastic flessen. Van hockeytennis tot echte wedstrijdvormen voor de kinderen, die al een seizoen tennisles gehad hadden. En wat een plezier, ondanks de soms lage temperatuur!

“Wanneer is de volgende” werd er alweer gevraagd… Als afsluiting van beide activiteiten hebben de kinderen samen gegeten. Frietjes met een snack op 24 november en gourmet en een ijsje op 15 december. Voor alle kinderen was er aan het eind van beide activiteiten een prijsje. U had de ogen van de kinderen moeten zien, “mijn eerste beker!!”. Deze konden wij de kinderen aanbieden met dank aan Harrie Verkaik. Bedankt!

Gelukkig zijn er beide dagen verschillende vrijwilligers (Theo, Sandra, Jan, Hans, Sarah en Liska) bereid geweest de jeugdcommissie te helpen bij de activiteiten en het voorbereiden van het eten en drinken. Hartelijk bedankt allemaal! “Wanneer de volgende is….?”. Hou jullie mail en App in de gaten! Dit zal snel na de kerstvakantie zijn. We hopen dan op weer meer kinderen. En denk ook eens na over het nemen van tennislessen om nog beter te leren tennissen en veel op de baan te komen. Namens de jeugdcommissie, Andrej Miljoen

Het vrijdagavondteam had op 27 oktober jl. aan één punt genoeg, thuis tegen Tiola uit IJzendijke die overigens zelf nog kampioen konden worden als zij met 4-0 van Veere zouden winnen. Dat lukte niet, want het werd gewoon 3-1 voor TV Veere en zo heeft dit team zowel de voorjaars- als de najaarscompetitie als terechte kampioen afgesloten!

Op deze laatste speeldag was het gehele team compleet, zodat er direct voltallig een bescheiden feestje gevierd kon worden door vlnr. Martin, Laurens, Ron, Ronald, Arjan en Johan. En vooraan Jerome en Johan. Het was fijn en gezellig dat er zelfs supporters langs de baan stonden, bedankt!

Tijdens deze zomer wordt er verspreid door de provincie elke week wel ergens een toernooi gehouden. En daar doen verschillende Veerenaren aan mee. Zo was het toernooi in Oost-Souburg een prooi voor Kees Marinissen/Ronald Vermeulen in de Herendubbel, en in Arnemuiden kroonde Gemengd Dubbel koppel Lisette Timmermans/Jan Maljers en Herendubbelaars Laurens Geschiere en wederom Ronald Vermeulen zich tot winnaars.

Schitterende prestaties, maar het kan nog meer feest worden want het aanstaande Dauwendaele toernooi gaat ook weer bezocht worden door gretige leden van TV Veere.

Afgelopen week deden zes leden van TV Veere mee aan het Open Toernooi in Serooskerke. In drie categorieën werden finaleplaatsen gehaald, een knappe prestatie, enkel Laurens wist met zijn Middelburgse partner de hoofdprijs te bemachtigen. Gefeliciteerd!