Vrijdag 19 oktober, in de herfstvakantie hebben wij een toernooi georganiseerd voor kinderen van verschillende leeftijden.

De opkomst was grandioos, er waren ruim 30 kinderen die op een sportieve manier tegen elkaar wedstrijdjes speelden.

Voordat wij gingen tennissen hebben wij eerst rond 08.30 uur met z'n allen van een lekker ontbijtje genoten. Rond 09.00 uur gingen wij van start, de Tenniskids werden begeleid naar hun speelveld.

Met de jongste categorie, kinderen van Tenniskids Blauw, gingen we naar de Mini-baan. Dit zijn kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Er deden 8 kindertjes mee aan deze clinic. Onder begeleiding van Ronald deden de kinderen allerlei oefenvormen met bal- en racketvaardigheden. Alle kinderen waren erg enthousiast en genoten van de clinic.

Op baan 1 hebben we Tenniskids Rood gespeeld. Bij Rood worden er wedstrijden gespeeld in het minivak.

Onder begeleiding van Andrej en David speelden 15 kinderen enthousiast wedstrijden tot de 7 punten. Wie het eerst 7 wasknijpers (punten) had verdiend had gewonnen. De winnaar mocht een hoedje halen bij David. Het team met de meeste hoedjes waren de kampioenen.

Op baan 2 en 3 speelden wij Tenniskids Oranje.

Bij Tenniskids Oranje worden er wedstrijden gespeeld op 3/4 speelveld. Onder begeleiding van Rodney en hulp van de tellers (ouders) streden 9 kinderen tegen elkaar.

De kinderen speelden wedstrijdjes van 10 minuten in twee poules. En iedereen probeerde een plekje in de kruisfinale te veroveren. De finale ging tussen Leanne en Noah, deze werd gewonnen door Leanne. Om plaats 3 en 4 werd er gestreden tussen Ivan en Eli, de winst ging naar Eli in een spannende wedstrijd.

Na de wedstrijden hebben wij met z'n allen alles opgeruimd en gingen wij naar de prijsuitreiking die werd verzorgd door Theo, die ook gedurende de ochtend zorgde voor een hapje en een drankje.

Er was voor een ieder een trofee die ze als aandenken mee naar huis mochten nemen met dank aan Harry Verkaik.

Ook dank aan de fotografen Hans en Johan die overal leuke 'kiekjes' genomen hebben.

Iedereen bedankt voor z'n sportieve inzet en op naar het volgende evenement.

Groeten Ronald

Weliswaar wat vertraagd maar niet minder leuk, de foto's van het TV Veere Open 2018! Ga snel naar het menu Foto's en beleef het super geslaagde toernooi opnieuw!
Mariska bedankt!

Na vele jaren als enthousiast en zeer betrokken bestuurslid heeft Mariska tijdens de Algemene Ledenvergadering haar taken neergelegd.

Namens het bestuur ontvangt zij van de voorzitter een attentie en bloemen.

U weet inmiddels dat het bestuur nu dus twee vacatures open heeft staan. Voor de portefeuilles Evenementen én Jeugdzaken is een bestuurslid hard nodig.

Bij interesse of informatie kunt u terecht bij de overige bestuursleden.

Jeugdactiviteiten bij TV Veere De jeugdcommissie van TV Veere organiseerde op 24 november en 15 december een activiteit voor kinderen die lid zijn, hun vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes. Op 24 november deden 12 kinderen tussen de 4 en 10 jaar mee, op 15 december waren dat er 16! Wat een geweldige opkomst.

De kinderen konden op hun eigen niveau spelenderwijs tennissen. Van een tennisspelcircuit tot wedstrijdjes TennisKids Rood. Van slaan door een ladder, in een emmer, het afleggen van een parcours met racket en bal tot het omslaan van plastic flessen. Van hockeytennis tot echte wedstrijdvormen voor de kinderen, die al een seizoen tennisles gehad hadden. En wat een plezier, ondanks de soms lage temperatuur!

“Wanneer is de volgende” werd er alweer gevraagd… Als afsluiting van beide activiteiten hebben de kinderen samen gegeten. Frietjes met een snack op 24 november en gourmet en een ijsje op 15 december. Voor alle kinderen was er aan het eind van beide activiteiten een prijsje. U had de ogen van de kinderen moeten zien, “mijn eerste beker!!”. Deze konden wij de kinderen aanbieden met dank aan Harrie Verkaik. Bedankt!

Gelukkig zijn er beide dagen verschillende vrijwilligers (Theo, Sandra, Jan, Hans, Sarah en Liska) bereid geweest de jeugdcommissie te helpen bij de activiteiten en het voorbereiden van het eten en drinken. Hartelijk bedankt allemaal! “Wanneer de volgende is….?”. Hou jullie mail en App in de gaten! Dit zal snel na de kerstvakantie zijn. We hopen dan op weer meer kinderen. En denk ook eens na over het nemen van tennislessen om nog beter te leren tennissen en veel op de baan te komen. Namens de jeugdcommissie, Andrej Miljoen

Het vrijdagavondteam had op 27 oktober jl. aan één punt genoeg, thuis tegen Tiola uit IJzendijke die overigens zelf nog kampioen konden worden als zij met 4-0 van Veere zouden winnen. Dat lukte niet, want het werd gewoon 3-1 voor TV Veere en zo heeft dit team zowel de voorjaars- als de najaarscompetitie als terechte kampioen afgesloten!

Op deze laatste speeldag was het gehele team compleet, zodat er direct voltallig een bescheiden feestje gevierd kon worden door vlnr. Martin, Laurens, Ron, Ronald, Arjan en Johan. En vooraan Jerome en Johan. Het was fijn en gezellig dat er zelfs supporters langs de baan stonden, bedankt!

Tijdens deze zomer wordt er verspreid door de provincie elke week wel ergens een toernooi gehouden. En daar doen verschillende Veerenaren aan mee. Zo was het toernooi in Oost-Souburg een prooi voor Kees Marinissen/Ronald Vermeulen in de Herendubbel, en in Arnemuiden kroonde Gemengd Dubbel koppel Lisette Timmermans/Jan Maljers en Herendubbelaars Laurens Geschiere en wederom Ronald Vermeulen zich tot winnaars.

Schitterende prestaties, maar het kan nog meer feest worden want het aanstaande Dauwendaele toernooi gaat ook weer bezocht worden door gretige leden van TV Veere.

Afgelopen week deden zes leden van TV Veere mee aan het Open Toernooi in Serooskerke. In drie categorieën werden finaleplaatsen gehaald, een knappe prestatie, enkel Laurens wist met zijn Middelburgse partner de hoofdprijs te bemachtigen. Gefeliciteerd!