Het toernooi is van start gegaan. Ondanks de regen. Maar er staan dan ook geen watjes op de baan, die niet bang zijn van een buitje regen. En als het te erg wordt, is een kleine pauze ook niet onaangenaam.
De foto is van de openingspartij. Meer foto's onder "Veere Open" op deze site.

De OPEN DAG 2019 is helaas verregend. Maar gelukkig kwamen er toch enkele belangstellende opdagen. En de ledenlijst werd weer net iets langer. En dat stemt ons tevreden.

Het weekmenu voor het toernooi is bekend. Kijk even bij "Veere Open"voor meer nieuws.
Daar leest u ook over een professionele bespanning van uw racket, over de feestavond en zo meer.

Het toernooi VEERE OPEN, zoals u weet één van de gezelligste toernooien van Zeeland (17 t/m 25 augustus), wordt dit jaar gesponsord door AUTO VERMEULEN GOES / KIA.

De sponsoring beperkt zich niet tot het toernooi. AUTO VERMEULEN GOES / KIA levert ook een leuke bijdrage aan de OPEN DAG op 17 augustus. Naar verluidt komt er een apparaat, waarmee de snelheid van de service gemeten kan worden. Er komen misschien ook nog wat verrassingen. We zijn heel benieuwd. Het is in elk geval een reden te meer om de OPEN DAG (10.00-13.00 uur) te bezoeken.

Op zaterdag 17 augustus 2019 houden we weer een OPEN DAG. We nodigen iedereen (kinderen en volwassenen) uit om kennis te maken met de tennissport in het algemeen en onze vereniging in het bijzonder. Neem ook uw buren, vrienden of kennissen mee. De vereniging zorgt voor iets lekkers bij de koffie.
Onze trainers zijn aanwezig en kunnen u alles vertellen over de tennislessen die in september weer beginnen. Bovendien krijgt u alle informatie over het lidmaatschap van de vereniging. 
En natuurlijk kunt tennis ook eens proberen. Onze trainers verzorgen clinics voor de jeugd zowel als voor volwassenen.

Het programma ziet er als volg uit:

10.00 uur - ontvangst met koffie / thee met iets lekkers
10.15 uur - start eerste clinic
11.15 uur - tweede clinic
12.00 uur - een uurtje vrij tennissen

Als u tijdens de OPEN DAG lid wordt van onze vereniging, doen wij u een niet te versmaden aanbod.

Begin juli stond het Arnemuiden Toernooi op het programma. Hier deden combinaties aan mee van TV Veere en TC Walcheren. Jan Maljers speelde met zijn zoon Stefan in een poule van drie. Zij wonnen knap van het duo Toon en Marcel (de achternamen zijn helaas niet bekend), maar moesten in hun tweede wedstrijd het hoofd buigen voor de latere toernooiwinnaars. Nou ja, dat is geen schande. De derde wedstrijd werd wel weer in winst omgezet en dus gingen ze door naar de kwartfinale. Deze ging tegen een duo van MLTC, dat jammer genoeg te sterk was voor vader en zoon Maljers. Toch een goede prestatie hoor!

Ronald Vermeulen
deed samen met Pieter van der Meulen van TC Walcheren mee in de dubbel. Hun poule bestond slechts uit twee teams. Dus ze zouden sowieso doorgaan naar de kwartfinale. Je zou dus zeggen dat winst of verlies niet zou uitmaken. Maar dan kennen jullie Ronald en Pieter nog niet. Ze maakten er een twee uur durende 3-setter van, die ze winnend afsloten. De kwartfinale wonnen ze ook. Weer in een ruim twee uur durende 3-setter. De halve finale werd helaas het eindstation. Niet zonder slag of stoot overigens, want het werd weer een 3-setter van meer dan twee uur. Ook geweldig gedaan hoor! En behoorlijk waar voor je inschrijfgeld op die manier.

Van de wedstrijden van Lisette Timmerman die meedeed in de mix weten we jammer genoeg niet veel. Haar wedstrijden vielen samen met die van onze verslaggever ter plaatse.
Maar ze bereikte wel de finale. Maar die verloren ze. In een 3-setter!

Bo Bosschaart
van TC Walcheren maakte met haar broer Jur haar debuut op een toernooi. Ze werden beslist niet van de baan getikt, maar konden de finishing touch nog
niet maken en verloren hun partijen. En dus kan je gewoon stellen dat zij het - als beginnende toernooitijgers - echt niet slecht gedaan hebben. Volgende keer zal dat beslist beter gaan. Volhouden hoor!

Pieter van der Meulen
van TC Walcheren speelde nog mee in het enkelspel. Maar na de poulewedstrijden was het toernooi over voor hem. Jammer. Goed gestreden.

Meer foto's op onze facebook pagina en onder "foto's".

Dit voorjaar werd weer een mixed competitie gespeeld. Een officiële KNLTB competitie. TV Veere werkt daarin samen met TC Walcheren om complete teams samen te stellen. En dat werkt prima! Iedereen is enthousiast. Wat wil je nog meer.
De competitie begon met een uitwedstrijd tegen Slagvast uit Kamperland. En dat is een lastige tegenstander hoor. Bo Boschaart maakte haar debuut in competitietennis en dat deed ze heel goed. Eén gewonnen partij en één verloren, maar dan wel na een super tiebreak.
Veere won met 4-2. Mooi resultaat!
De tweede wedstrijd werd thuis gespeeld tegen de buren van Serooskerke. Veere bleek een maatje te groot en de buren konden zonder punten weer naar huis. 6-0 voor Veere.
Vervolgens stond DOS op het programma. Een uitwedstrijd onder stormachtige omstandigheden, die goed tennis eigenlijk onmogelijk maakten. Hier debuteerde Moïra Sohier. Ze deed hetzelfde als Bo eerder: 1 maal winst en 1 maal verlies in een super tiebreak. Hulde!
En ook hier nam Veere de punten mee naar huis: 5-1.
De vierde wedstrijd was tegen MLTC uit Middelburg. Gelukkig kwam het team dit keer opdagen. Ook hier was TV Veere veel te sterk en de Middelburgs moesten zonder punten huiswaarts: 6-0
Na ronde 5 uit tegen Westerschouwen begon TV Veere al na te denken over het reserveren van de platte kar, want ook gingen ze met de overwinning naar huis. Een 2-4 overwinning dit keer.
Met nog twee wedstrijden voor de boeg was het al duidelijk dat TV Veere en De Golfbreker onderling zouden gaan uitmaken wie er dit keer met de eer zou gaan strijken. En laat De Golfbreker in ronde 6 nu net de tegenstander zijn op het mooi tennispark in Veere.
De Golfbreker verscheen op volle oorlogssterkte met enkele sterke heren en een paar categorie 5 dames. Tja, dat was een beetje veel van het goede en TV Veere ging dan ook met 1-5 ten onder. Terecht, want De Golfbreker was een maat te groot.
Het was opvallend dat er tijdens deze zeer warme dag veel supporters naar het tennispark waren gekomen. Dat werd zeer gewaardeerd. Het was dan ook nog lang heel gezellig, ondaks die nederlaag.
De laatste ronde werd gespeeld tegen De Goese Maan. Die ploeg deed ook lang mee voor het kampioenschap. De Goese Maan was door De Golfbreker eerder al overtuigend verslagen (6-0) en dus ging het om de tweede plaats. Beide ploegen gingen er vol voor. En beide ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder. Gelukkig bleven de punten in Veere (4-2)
TV Veere behaalde dus een knappe tweede plaats in de competitie. Proficiat dames en heren.
Ronald Vermeulen, onze nieuwe VCL (verenigings competitie leider) dankt iedereen voor zijn of haar inzet en hoopt eigenlijk stiekem dat er de volgende keer, samen met TC Walcheren) twee mixed teams ingeschreven kunnen worden. Dat zou mooi zijn.
Ronald maakte ook wat foto's. Die kun je zien onder "foto's".

 

Zaterdag 22 juni 2019 werd door de jeugdcommissie van TV Veere het traditionele en alom bekende toernooi georganiseerd waarbij de kinderen en opa’s,oma’s en ouders samen spelen en het opnemen tegen andere koppels. Er werd gespeeld in de categorieën Rood en Oranje.

Vorig jaar was dit initiatief al een succes en nu was de opkomst zelfs nog groter. De deelnemers aan het Rode evenement startten met een ronde, waarbij de kinderen tegen de ouders speelden. Ongelofelijk, maar waar; het team kinderen verloor uiteindelijk met maar 1 wedstrijd verschil van het team ouders. Wat een knappe prestatie! Om in de prijzen te vallen hebben de combinaties van kind/ouder een tenniscircuit afgelegd waarbij allerlei tennisvaardigheden getest werden. Ieder onderdeel leverde punten op, die genoteerd werden op een scoreformulier. Bij voldoende punten, viel je in de prijzen. En gelukkig bleek dat alle kinderen en ouders naar huis gingen met één van die felbegeerde prijzen.

De Oranje spelers hebben een dubbeltoernooi gespeeld, waarbij kind en ouder/opa/oma het opnamen tegen andere koppels. De wedstrijden vonden plaats op een hele baan, die aan de achterkant een stukje korter is gemaakt. Zij streden in poules om door te gaan naar de halve finales en finale om zo de bekers, gesponsord door Harrie Verkaik, in ontvangst te kunnen nemen. Het was ongekend spannend. In poule B kwam er een extra wedstrijd aan te pas, doordat 2 teams wat betreft gewonnen wedstrijden en game saldo exact gelijk geëindigd waren. Om 16:00 uur was uiteindelijk bekend welke koppels er met de gewilde bekers, de kinderen hebben hier gedurende het hele toernooi om heen gelopen, naar huis gingen. De 3e plaats ging naar het duo Noah en Jan, de 2e plaats naar Guus en Raymond en de eerste plaats naar Eli en zijn oma. Gefeliciteerd!

Geholpen door het mooie weer, Jan en Martin achter de bar, Dennis voor het begeleiden van het Rode evenement en natuurlijk alle deelnemers was het ook dit jaar weer een super middag met goed tennis. Volgend jaar weer……! Vast wel.

Meer foto's op facebook en in het foto album op deze stie.

Tenniscompetitie Rood
In het najaar zijn Milan en Emily samen met Tessa, Moïse en Alex begonnen met tennislessen bij meester Andrej. Aangestoken door zijn enthousiasme gingen zij vol overgave aan de slag met de forehand en backhand, serveren en snel voetenwerk. Na de winterstop, waarin nog wel een gezellige oliebollencompetitie werd gespeeld en lekkere stamppot werd gegeten, startte eind maart weer een nieuw tennisseizoen. Op zaterdag morgen les bij meester Andrej en op zondag een heuse competitie met 4 verschillende verenigingen. Terwijl wij als ouders met een bakje koffie genieten van het spel van onze kids, spelen zij wedstrijd na wedstrijd met tussendoor een pauze waarin de ontvangende club voor iets te drinken en wat lekkers te eten zorgt. Winnen staat absoluut niet voorop, vriendschappelijk en gezellig met elkaar omgaan wel! Een succesformule blijkt wel uit onderstaande verhalen van Milan en Emily.

Tenniscompetitie door Milan
De tennis is leuk maar als je moet wachten dan is het minder leuk, maar toch nog genoeg vrienden om mee te kletsen.
En de competitie is ook leuk.
En de lessen zijn ook leuk om te doen.
En als je geluk heb dan is het zonnetje er.
Maar als het zonnetje er niet is dan is het ook leuk om te doen.
Na de tennis heb je het wel warm maar dat maakt niet uit.

Tenniscompetitie door Emily
Ik doe mee aan tennis competitie rood, ik vind het super leuk. Je speelt dan in de breedte met kleine netjes en dan moet je overspelen. Je speelt met rode ballen die zij groter dan groen en oranje en er zit minder lucht in waardoor hij minder hoog stuitert. Je moet serveren zonder stuit, maar sommige doen toch nog met stuit. Je speelt een partijtje tot de zeven tegen team 1a als je in team 2a zit en als je in team 1b zit speel je tegen 2b. Er doen kinderen mee van Wemeldinge, Heinkenszand, Veere en Koudekerke, alles wordt daar gehusseld. Je speelt elke keer ergens anders. Ik vind dat ik het al best goed kan maar de andere natuurlijk ook. De punten houden ze bij met wasknijpers. Je hebt meestal je eigen racket mee. En anders krijg je er daar een. Onze meester Andrej kan super goed lesgeven en is er vaak ook bij maar soms ook niet. Veel kinderen vinden het spannend maar dat geeft niks, want in de pauze ga je toch wat lekkers eten en drinken bij papa, mama, opa of oma. Je doet natuurlijk wel eerst een warming up. En als je klaar bent krijg je stickers voor in je tennisboek en die kan je dan helemaal vol plakken en er zijn ook andere leuke opdrachten in te vinden.

 

 

De eerste helft van onze tenniscompetitie Oranje is voorbij. We speelden in Middelburg bij MLTC en Dauwendaele, in Goes bij de Goese Maan en in Kapelle bij TV Kapelle. In ons team van TV Veere spelen Hidde, Guus, Broes, Noah en ik. Het gaat best goed voor de eerste keer in de Oranje competitie.

Iedere zondagochtend zijn er ongeveer 20 kinderen aanwezig van alle verenigingen. Het is dus nooit saai, maar juist heel erg leuk. We spelen enkels (1 tegen 1) en dubbels (2 tegen 2). Je hebt een wedstrijd gewonnen als je het eerste 4 games hebt gehaald. Elke ochtend speel je in ieder geval een enkel en een dubbel. Wij spelen bijna op een hele tennisbaan alleen de achterlijn is nog iets naar voren neergelegd. Ook serveren wij nu bovenhands. Aan het einde van de ochtend hoor je welke club het meeste wedstrijden gewonnen heeft, welke club daarna enz. Als je dus verliest kan je nog steeds de winnaar worden met je team.

Ook is er tussen de wedstrijden door een pauze. Dan krijg je meestal fruit en iets te drinken, siroop of zo. Aan het einde van de ochtend krijg je allemaal een sticker van een bekende tennisser. Deze sticker kan je in je tennisboek plakken. Ik hoop dat ik ze allemaal heb aan het einde van de competitie.

19 mei gaan we beginnen met de volgende competitiewedstrijden. Dit zijn dan nog 4 zondagochtenden.

Ik heb er weer heel veel zin in!!

Doei,

Eli Miljoen

De wintercompetitie 2018-2019 zit er weer op. De deelnemers kunnen terugkijken op leuke wedstrijden en vooral gezellige zondagen. Elders op deze website ziet u een collage van foto's van de wedstrijden.
Hieronder ziet u de uitslagen per datum. Duidelijk is dat Team B van captain Giel van de Linde en verder bestaande uit Ronald Vermeulen, Maaike Tamboer en Johan Spilt  te sterk was voor de overige teams. Prima gespeeld dus en van harte gefeliciteerd met deze eclatante overwinning.

Hier volgen de uitslagen:

25-11-2018 Team A - Team B: 02-10 / Team C - Team D: 06-05

16-12-2018 Team B - Team D: 07-05 / Team A - Team C: 03-08

06-01-2019 Team B - Team C: 07-05 / Team A - Team D: 04-08

03-02-2019 Team B - Team A: 06-06 / Team D - Team C: 01-11

10-02-2019 Team B - Team D: 12-0  / Team A - Team C: 04-07

24-03-2019 Team D - Team A 03-09 ? Team C - Team B: 02-09

De volgende eindstand is het resultaat:

1 - TEAM B  51 PUNTEN

2 - TEAM C 39 PUNTEN

3 - TEAM A 28 PUNTEN

4 - TEAM D 22 PUNTEN

 

HET SUCCESVOLLE TEAM D (Maaike was er helaas niet bij op de laatste competitiedag).