World Tour TennisKids

Category Nieuws
De World Tour Tenniskids Rood

Competitie najaar 2018 jeugd t/m 9 jaar.

Op 5 zondagochtenden in september en oktober hebben Eli, Guus, Hidde, James, Noah, Silvan en Tess mee gedaan aan de competitie voor hun leeftijd. Deze competitie wordt door de KNLTB de World Tour Rood genoemd. De kinderen spelen op kleinere veldjes met iets grotere rode ballen, vandaar de naam Rood.

Het team was door de KNLTB ingedeeld in een poule met TEBO (Heinkenszand) en TV Lewedorp. Zij hebben twee keer in Veere, één keer in Lewedorp en één keer in Heinkenszand gespeeld. Helaas is er één ochtend afgelast vanwege erg slecht weer. Iedere keer dat de kinderen speelden was dit gekoppeld aan een naam van een stad waar in die week een groot toernooi voor profs plaatsvond. Vandaar de naam World Tour. Bijvoorbeeld op 7 september speelden zij (in Veere) in New York, waar die week de US Open gespeeld werd. Voor iedere ochtend dat zij meededen kregen zij een sticker in hun World Tour boekje met de naam van die stad. Super leuk en de kinderen waren hier ook echt trots op!

Na een gezamenlijke warming-up speelden de kinderen in 2 teams, die bestonden uit tennissers van de 3 clubs door elkaar. Dit maakt de sfeer ‘meer met elkaar’ in plaats van ‘ tegen elkaar’, ‘meer plezier in tennis’ dan ‘prestatief’, dat komt later wel als ze iets ouder zijn en Tenniskids Oranje of Groen gaan spelen. Won je een partij, mocht je voor jouw team een hoedje/dopje pakken. Het team met de meeste hoedjes/dopjes won die ronde. Zo kan je ook als (nog) mindere tennisser winnen. Goed bedacht door de tennisbond. Iedere ochtend bestond uit 2 ronden. Tussen deze ronden een welverdiende pauze met een beker siroop en een stuk fruit.

Zelf ben ik er 2 ochtenden bij geweest en heb daar een team gezien, dat heel veel plezier in het spelletje had, leuk omging met de ‘tegenstanders’, eerlijk speelde, fouten mocht maken, vroeg ‘is het nu al afgelopen?’. Kortom heel positief! Een bijkomend voordeel is ook dat de kinderen naast de tennislessen nog een keer extra in de week tennissen. Dit bevordert zeker hun kunnen.

Nu is de zondagochtend niet voor iedereen de meest ideale ochtend. Kinderen sporten ook nog op zaterdag, denk aan voetbal bijvoorbeeld. Doordat alle ouders samen de ochtenden verdeeld hebben, viel de belasting reuze mee. Ouders bedankt voor de hulp en het vervoer.

Maar nu kan ik de ouders wel bedanken, maar de kinderen hebben getennist. Eli, Guus, Hidde, James, Noah, Silvan en Tess super tof, dat jullie mee hebben gedaan!! Zullen we dit in het voorjaar weer doen, maar dan misschien wel de World Tour Oranje? En wie weet willen er nog meer kinderen meedoen…..

Namens het team en de jeugdcommissie,

Andrej Miljoen